Ένα μικρό σαλόνι μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου, αφού είναι αρκετά μαζεμένο, εντούτοις παρουσιάζει έλλειψη χώρων, γεγονός που το καθιστά λιγότερο χρηστικό. Όμως, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι ώστε να κάνεις το μικρό σου σαλόνι να μοιάζει μεγαλύτερο.

 

Αρχικά, προτίμησε τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα, όπως το λευκό και το μπεζ. Επένδυσε σε έναν λευκό ή μπεζ καναπέ. Βάψε σε ανοιχτή απόχρωση τους τοίχους και βάλε λευκές κουρτίνες. Αμέσως θα νιώσεις το χώρο σου μεγαλύτερο από ότι είναι. Τοποθέτησε καθρέπτες στο χώρο σου και προτίμησε να είναι απέναντι από το παράθυρο ώστε να αντανακλάται το φως του ηλίου και να μεγαλώνει ο χώρος σου. 

 

Έχεις ακούσει για έπιπλα που αιωρούνται; Είναι αυτά που δεν έχουν πόδια στήριξης. Βιβλιοθήκες και έπιπλα τηλεόρασης δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Το αποτέλεσμα; Και νομίζουμε ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, αφού μένει ακάλυπτο το πάτωμα, και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο κάτω από αυτά ως αποθηκευτικό χώρο. 

Επίλεξε τραπέζι σαλονιού που να είναι κενό από κάτω, ώστε να εκμεταλλευτείς τον χώρο αυτόν και να αποθηκεύσεις ότι θέλεις. Επιπλέον, αν έχεις κάποιον κενό τοίχο, μία καλή ιδέα είναι να τον μετατρέψεις σε βιβλιοθήκη με τη βοήθεια των ραφιών. Θα έχεις ταυτόχρονα χώρο για τα βιβλία σου, αλλά και έξτρα αποθηκευτικό χώρο. 

 

Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο φαίνεται ακάλυπτο το πάτωμά σου, τόσο μεγαλύτερος φαίνεται ο χώρος σου. Μια μοντέρνα ιδέα αποτελεί η σκάλα ως διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο σου. Πάνω της μπορείς να τοποθετήσεις από γλαστράκια και βάζα μέχρι και διάφορα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα!!

 

Τέλος, ο σωστός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Προτίμησε λεπτεπίλεπτα φωτιστικά ή ράγες με σποτ. Αν δεν είσαι λάτρης του κεντρικού φωτισμού, επίλεξε περιφερειακό φωτισμό, όπως λάμπες επιτραπέζιες και φωτιστικά εδάφους. Φρόντισε να φωτίζεται επαρκώς ο χώρος και να μην υπάρχουν σκιές σε αυτόν, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος.

 

Εύκολο δεν είναι;