Υπάρχουν δύο πράγματα οι διακοσμητές πάντα μας υπενθυμίζουν όταν πρόκειται να διακοσμήσουμε έναν χώρο:

να έχουμε κατά νου την αρχιτεκτονική και να μένουμε πιστοί στα «θεμέλια» του χώρου.

Αυτό δεν σημαίνει πως αν για παράδειγμα ζείτε σε ένα νεοκλασικό σπίτι θα πρέπει να το διακοσμήσετε σαν τα σπίτια του περασμένου αιώνα, αλλά να λάβετε υπόψη την αρχιτεκτονική του και να μην παραβλέψετε την εποχή του. Θέλετε παράλληλα, όμως, να μην μοιάζει το σπίτι σας σαν να ανήκει σε άλλη εποχή και γι αυτό θα πρέπει να εκσυγχρονίσετε.

Πώς θα το καταφέρετε; Διαβάστε παρακάτω.

Κρεμάστε μοντέρνα έργα τέχνης Τα μοντέρνα έργα τέχνης δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση όταν τοποθετούνται σε κλασσικούς χώρους. Αναζητήστε έργα με χρώματα που συμπληρώνουν την υπάρχουσα διακόσμηση και θα έχετε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό.

Επιλέξτε διαφανή αντικείμενα Είτε πρόκειται για ένα γυάλινο coffee table, ένα γυάλινο τροχήλατο μπαρ ή έναν ακρυλικό πολυέλαιο είναι όλα τους αντικείμενα που θα «ελαφρύνουν» τον χώρο από τα βαριά ξύλινα έπιπλα που έχουν τα κλασσικά σπίτια. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για το αν θα ταιριάξουν, καθώς τα διαφανή αντικείμενα προσαρμόζονται σε όλους τους χώρους.

Παίξτε με την κλίμακα Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εκσυγχρονίσετε έναν χώρο είναι να παίξετε με τα μεγέθη.

Σε ένα κλασσικό σπίτι οι αναλογίες είναι… κλασσικές και μετρημένες. Για να τις «σπάσετε» επιλέξτε κάποιο μεγάλο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα έναν μεγάλο πάγκο στην είσοδο, που θα δημιουργήσει μια πολύ σύγχρονη αισθητική.Βάλτε μαζί τα ίδια στοιχεία Το να βάλετε στον τοίχο πίνακες από την ίδια συλλογή είναι σήμα κατατεθέν των κλασσικών σπιτιών.

Αν, όμως, αυτοί οι πίνακες είναι πανομοιότυποι, τότε δημιουργείται μια έντονα μοντέρνα αισθητική που θα κάνει την διαφορά!επισκεφθείτε το κατάστημα Diamantopouloshome για την καλύτερη λύση της διακόσμησης σας..